Ensemble

Caroline Yngwe

Caroline är revydebutanten som har dansat, sjungit och spelat teater sen hon var liten. Som 12-åring spelade hon Rasmus på Luffen mot bl. a. Erik Ljunggren. Efter att ha tagit några års paus från teaterscenen är hon nu sugen på att möta revypubliken. Hon har precis börjat utbilda sig till fritidspedagog och ser sig själv som en backpacker som med ryggan på ryggen gärna upptäcker främmande land med dess vackra stränder och god mat. Hon har dansat reggaeton, dancehall, Beyonce style, jazz, burlesk och sjunger sen ett tag tillbaka i Sofias ungdomskör. På gymnasiet gick hon estetprogrammet med inriktning teater. Om hon har något partytrick? Jodå! Be henne göra ”grejen med tungan” får vi se om du blir imponerad.

Elina Hoffner

Elina gör sin tredje revy och är numera ett välkänt ansikte för revypubliken. Inte minst tack vare sin fantastiska sångröst! Hon är fjärde generationens revyare efter mamma, mormor och gammelmorfar och redan som 10-åring satte hon och en kompis upp en minivariant av det årets revy hemma i TV-rummet. Utöver revyn har Elina medverkat i Teaterstickornas uppsättningar av musikalen Into the woods och Povel i påsk. Hon har gått estetprogrammet med inriktning musik men nu ägnar hon sig åt sjuksköterskestudier med förhoppningen att så småningom får jobba som ambulanssjuksköterska. Elina älskar att resa, gärna på egen hand. Senaste året har hon hunnit med Spanien, Schweiz, England, Norge, USA, Danmark och Turkiet. När hon var i USA passade hon på att springa tjejmilen i New York. Bra uppvärmning för revyn!

Erik Ljunggren

Erik gör sin sjätte nyårsrevy. Hans teaterintresse startade på 80-talet då han var med i gruppen JATS och senare gjorde sin första roll i Vulkanteatern. I somras kunde du se honom i farsen Tresteg i snedsteg i Huskvarna Folkets Park, en av många rollprestationer under Vulkanteaterns flagg. Sedan revydebuten har Erik hunnit med revyroller allt från kungligheter till arbetslös, höjdrädd fönsterputsare. Kokar han inte ihop någon soppa på revyscenen så lagar han mer än gärna en god måltid till sina vänner. Det vittnas också om att Erik är världens bästa vän som privat ogillar att stå i centrum och han är en liten försiktig pojk som vill fundera innan han fattar några beslut. Han är riktigt duktig pianist…men det vill han nog inte att vi skriver. Så därför gör vi det.

Erik Samuelsson

Erik var en liten tystlåten pojk, ja fram till tre års ålder alltså. Sen dess har det inte gått att få tyst på honom. Som sexåring gjorde han scendebut i rollen som Emil i Emil i Lönneberga och under gymnasiet medverkade han i favoritmusikalen Hair. Hans första större musikalroll var som klubbägaren i musikalen Cabaret. Erik började tidigt spela piano och lät kalufsen växa för att likna idolen Robert Wells. Han åkte land och rike runt tillsammans med mormor för att se och höra Wells spela och en gång stormade han till och med upp på scenen, mitt under en konsert, för att visa sin beundran genom att överlämna en blombukett. Nuförtiden är det saxofon och sång som är hans huvudinstrument. Återstår att se om Erik blir överfallen med blombuketter från publiken i år när han gör sin revydebut!

Filip Egelrud

Filip är årets yngsta aktör. Debutant i revyn men med en lång meritlista från Jönköpings små och stora scener. Senast kunde vi se honom spela Robin Hood i Kulturskolans uppsättning på Jönköpings Teater. Ända sedan han var liten har Filip tyckt om känslan att göra folk glada och efter att mormor knuffade in en 5-årig Filip på kulturskolans dramalinje har han liksom aldrig gått av scenen. Som 11-åring var han ett av barnen som invigde Kulturhuset Spira ståendes på byggnadens tak! För några år sedan var han en lovande ungdomssimmare men har nu lagt simfötterna på bassängkanten. När han inte spelar revy tränas hjärnan på Erik Dahlbergsymnasiet och ibland även kroppen på de belysta och ventilerade skrottipparna här i stan. Han Filips sämsta gren…att sitta still!

Filippa Hugosson

Filippa Hugosson, från Habo, gick estetprogrammet med inriktning film. Efter gymnasieåren bar det av till Skåne och musikalutbildning på Musikteaterskolan i Bjärnum och så tillbaka till Jönköping igen! Det bästa hon vet är att få vara kreativ. Om det gäller dans, teater, regi, film eller sång spelar ingen roll, bara hon får utforska och skapa. Filippa har varit med i flera uppsättningar av teaterstickorna bland annat musikalerna Grease och Into the Woods. Under hösten jobbar hon på kulturskolan i Habo som dans- och teaterlärare. Att spela revy är en helt ny erfarenhet för Filippa som längtar efter att fira nyår på teatern! Låt ridån gå upp!

Ida Thorén

Ida är den spralliga tjejen som alltid har ett leende på läpparna. Hon gjorde revydebut för två år sedan som dansare i ”Nyårsrevyn-Återtåget”, fick blodad tand och i år ser vi Ida som en av nio aktörer. Hon är utbildad artist/dansare vid Performing Arts School i Göteborg samt vid musikteaterskolan i Bjärnum. Efter examen blev det några säsonger som showartist på både Rhodos och Teneriffa. Numera jobbar hon som danslärare på kulturskolan i Habo. Ida har även varit aktiv som tävlingsdansare och skryter ibland över sitt Junior-SM-guld i bugg från ungdomsåren. Ida koreograferar årets ensemblenummer men om det blir några buggsteg får du se om du kommer och tittar på årets revy!

Ingrid Klingberg Calås

Ingrid är en gammal “scengångare” som tidigare har medverkat i lokalrevyer i Eksjö, Nässjö, Vetlanda och nu är det då äntligen dags för Nyårsrevyn i Jönköping. I Hultamatörerna har hon spelat sommarteater de senaste 22 åren och hon har också turnerat i bygdegårdar med Ray Cooneys fars ” Inte nu älskling” där hon axlade huvudrollen. Ingrid är utbildad inom dans och jobbar som gruppchef i region Öst på Medborgarskolan inom dans. I övrigt är det mest dans, segling, barn och barnbarn samt hennes två Flat coated retrievrar Zaimon och Bojje som tar den mesta tiden. Ingrid älskar att stå på scen och gör det även i trollerisammanhang tillsammans med sin man Göran i gruppen magiskt.nu. Sim sala bim, nu kör vi!

Oliver Filipsson

Oliver Filipsson, från Värnamo, tog i våras studenten efter tre år på Per Brahegymnasiets estetprogram med inriktning teater.  I vår väntar nya äventyr då Oliver har blivit antagen och börjar sin utbildning på Skara Skolscen. För att hålla hjärnan dammfri ägnar Oliver fritiden åt att skriva små sketcher och liknande kreativa projekt. Han tycker revy är bland det bästa som finns! Det är bara en enda lång härlig show med massor av skratt, enligt Oliver. Och alla revyrävar håller väl med Oliver när han säger att inget slår att bara gå upp på scen och ha roligt.