Ensemble


logga

Alla aktörer och dansare är nu presenterade!

4 fantastiska dansare…

14971371_1230872526981146_2102939522_n 2016-10-30 20.04.36 image1
Beda Åsbrink        Melinda Grahn     Maja Johansson
IMG_4107
Ida Andersson

…och 8 fantastiska aktörer

Hans Järeby

Efter 21 år gör Hans Järeby sin andra comeback på revyscenen! Hans debuterade som revyaktör 1986 i Wätter-Swing och hans tidigare medverkan i Wätter-revyerna har mötts av publikens och recensenternas rosor. Vid hans första comeback (Wätter-Bus) skrev recensenten bland annat ”Sällskapet kommunalskratt ska tacka sin lyckliga stjärna för Järebys comeback” recensenten skriver också ”… allt från numret om statistik från revyns 20 år till numret om kyparen där Hans Järeby, precis som i Pang i bygget med John Cleese, spelade den vilsne och ständigt missuppfattade betjänten med sådan finess att man trodde sig vara förpassad till ”Pang i bygget”.

Nu är det Hans Järebys tur att åter charma Jönköpings revypublik. Huruvida Sällskapet Kommunalskratt ska tacka sin lyckliga stjärna för Hans comeback eller inte, det låter jag vara osagt, men vi hälsar stjärnan Hans Järeby välkommen tillbaka till de tiljor han älskar och i en revy där han helst skulle vilja göra alla nummer själv.

hans revy rutger 4 hans revy4

Maynor Sandberg

Här har ni kvinnan med fart i! Virvlar hon inte runt på logen i en hambo, schottis, vals eller mazurka ja då tar hon en sväng bak på motorcykeln. Hon älskar att prova olika huvudbonader…och stämmer gärna upp Happy birthday…ja, fast på arabiska då förstås!
För 16 år sedan var hon aktris i Wätter-revyn. Men redan i slutet av 80-talet startade Maynor och några kollegor Milda Makter, en cabaretgrupp där alla medverkande var anställda inom barnomsorgen. När hon inte gör comeback i Wätter-revyn jobbar hon som luder, fattighjon eller som bökig käring som sjunger fula visor på krogen och slåss!…ja i Allmogemarknaden alltså. Precis de kvaliteter vi letar efter…Välkommen till Återtåget Maynor!

10731984_604642086312628_1318640027_nIMG_403040221_1397232657421_937167_n

Jonathan Heinhagen

Den flitiga revybesökaren har sett Jonathan dansa i Nyårsrevyn men i Återtåget debuterar han som aktör. Jonathan är en pedantisk människa, med stort kontrollbehov och han älskar kaffe och choklad. Han åker också skidor, och då snackar vi utför. Förutom teatern så är Jonathan en stoooor filmfantast, 43 filmer har tillkommit i filmhyllan sen i vintras. Förebilderna är Eva Rydberg, Peter Haber, Robert Gustavsson, Johnny Depp, Robin Williams och Leonardo De Caprio.

Jonathan föddes en regning septemberdag för snart 23 år sedan. Barnarpssonens stora teaterintresse och sceniska begåvning har gett honom stora och små roller i uppsättningar som Fanny & Alexander, Grease, Blodsbröder, Sin egen människa, I ljust minne bevarad och den populära Kyrkog��rdsteatern. I höstas studerade Jonathan teater på ”Actors Studio Stockholm” med lärarna Joakim Nätterqvist och Jeffrey Glickman. Tiden i Stockholm gav honom mycket att ta med sig till framtida roller och teatersammanhang.

Just nu regisserar och producerar Jonathan sommarlustspelet Stulen Kärlek som har premiär 3 juni och är ett samarbete mellan Vulkanteatern och Föreningen Teater i Huskvarna. Han har uppdraget tillsammans med vännen Veronica Hedin.
– Det är en fantastisk möjlighet att få förtroendet att göra det. Och det ger mig så mycket erfarenhet, säger han.

Och nu peppar han mer än någonsin att få möta er, vår kära publik.

Jonathan och veronica Jonathan Jonathan 2

Elina Hoffner

Tjejen med den magnifika sångrösten intar revyscenen för andra gången. Elina är fjärde generationen revyare efter mamma, mormor och gammelmorfar. En tradition hon bär vidare med stolthet. Att få medverka i nyårsrevyn har Elina drömt om i stort sett hela sitt liv och när hon var 10,5 år satte hon tillsammans med en kompis upp en minivariant av det årets revy Wätter-Pirater, hemma i TV-rummet. Dekor, ljussättning och pausfika ingick i paketet. Och besökare kom det…grannar, klasskamrater och till och med en fröken var med och fyllde de 10 föreställningarna. Succé! Åtta år senare debuterar hon i Wätter-Knut. Succé igen!

Elina tar i år studenten från Estetprogrammet med inriktning musik. Slutproduktionen A night at the movies uppfördes inför i stort sett fullsatt salong alla föreställningar. I Teaterstickornas uppsättning av musikalen Into the woods spelade hon Häxan (för övrigt samma roll som Meryl Streep har i filmen med samma namn) och hon medverkade även i Povel i påsk, en annan av Teaterstickornas fantastiska uppsättningar.

Elina tycker själv att hon har mognat i sitt scenuttryck sedan revydebuten och ser med barnslig entusiasm fram emot att erbjuda Jönköpingspubliken en lättsam resa med Nyårsrevyn Återtåget. Köp din platsbiljett idag!

ElinaElina W-knut Elina movie 2

Veronica Hedin

A dream come true! Sammanfattar denna debutant sin medverkan i årets revy. Veronica är en go och glad tjej som startade sin teaterresa som barnskådespelare i Smålands Musik och Teaters produktion Resa utan slut. Och på och bredvid scenen någonstans i Jönköping hittar man henne sen dess! Hon har medverkat som aktör och sångare i olika produktioner så som Blodsbröder, Jesus Christ, Cabaret, Kyrkogårdsteater, Sommarteater i Smedbyn, Magisk December…ja jisses, listan kan göras ännu längre! I Cabaret gjorde hon sin första huvudroll som Sally Bowles. – En viktig roll i en viktig musikal. Det var mycket sång, dans och skådespeleri. Och jag som älskar alla tre! säger Veronica och skiner upp.

Efter sin regidebut förra året vågade hon sig på en större utmaning i år. Tillsammans med sin v��n Jonathan Heinhagen har hon som yngsta och första kvinna någonsin i Vulkanteaterns historia regisserat sommarfarsen och skrattsuccén Stulen Kärlek som spelas i Huskvarna Folkets Park. Succé igen! Veronica har också jobbat mycket med improvisationer och teatersport och hon känner själv att hon har en känsla för komisk timing vilket även bekräftas av publiken eller deltagarna efter en föreställning. Nu längtar hon efter revypubliken. – Jag älskar att arbeta med komik, att underhålla och få folk att skratta. Det ska bli både roligt och utmanande att få testa på revy för första gången nu!

Förresten, är det nördigt att kunna alla, ja nästan alla i alla fall, repliker och sånger ifrån Astrid Lindgrens filmer? Veronica kan…nördigt eller inte…det talar bara om att hon har massor av talanger nedpackade i sin resväska när hon stiger på Återtåget och äntrar scenen som debutant i nyårsrevyn. Välkommen!

Veronica Veronica 2Veronica 3

Jimmy Wigell

Estradör, skrattentreprenör och charmör med ett glatt humör… För sjunde gången möter vi Jimmy på revyscenen. Ett kärt återseende då han valde att pausa i senaste produktionen för att testa andra spännande saker. Den aktiva kulturkonsumenten har kunnat se Jimmy i produktioner som Smålands Musik och Teater producerat samt i Teateri´s uppsättningar. Självklart har han också spelat sommarfars i Huskvarna folkets park! Han är svag för kupletter och framför dem gärna i sann Karl Gerhard-anda.

Har du inte sett Jimmy i någon tidigare uppsättning kanske du har hört honom på radion. Under ett par år har han varit vikarie på Trafik och serviceredaktionen på P4 Jönköping och rapporterat om olika trafikproblem och han har också gjort uppmärksammade och uppskattade inslag i olika radioprogram.

Ytterligare en sträng på Jimmys lyra är filmandet som har upptagit en del tid under våren. Den här killen vill du inte missa så köp genast din platsbiljett till Återtåget!

Jimmy Wigell Jimmy W

Malin Karlsson

Malin är tjejen som startade Habo Kulturförening, som har varit aktiv i Habo Sportdansare och hade sitt första sommarjobb som fönsterputsare. En mycket kort karriär dock! Malin har också jobbat inom vården med människor med funktionsnedsättning vilket hon trivdes väldigt bra med.

Hennes långa erfarenhet av amatörteater började i 12-årsåldern i JATS men numera är hennes moderförening Vulkanteatern. Du har även kunnat se Malin i två uppsättningar på Spira, Spektaklet på Visingsö och Nisse i Knohult i Smedbyn. I nyårsrevyn är det tredje gången vi möter Malin på scenen.

Hon älskar att laga mat och har alltid en dörr som står öppen för alla… och vi har alltid en scen som står öppen får Malin! Sällskapet Kommunalskratt är glada att Malin tågar tillbaka och förgyller scenen med sin närvaro i Ny��rsrevyn Återtåget.

Malin 2 Malin Malin 1

Erik Ljunggren

Erik äntrar revyscenen för femte året. Hans teaterintresse startade på 80-talet då han var med i gruppen JATS och senare gjorde sin första roll i Vulkanteatern. Sen revydebuten har Erik hunnit med roller allt från kunglighet till bidragsutnyttjande Huskvarnabo. Kokar han inte ihop någon soppa på revyscenen så lagar han mer än gärna en god måltid till sina vänner. Det vittnas också om att Erik ��r världens bästa vän och omger sig helst med både äldre och yngre personer än sig själv. Privat gillar han inte att stå i centrum och han är en försiktig pojk som vill fundera innan han fattar några beslut. Att befinna sig ovanför molnen i ett flygplan är Eriks skräck. Men när Erik flyger ut på revyscenen är som att se honom dansa på moln…fniss.

Erik Erik 4 Erik 1